10o

«Говорили про насильство!»

  • 2024.04.19 14:58
    • Соціальна сфера
  • 66

Тема насильства, як у світі дітей, так і у світі дорослих, на жаль, лишається достатньо табуйованою попри значні зрушення. Насильство над дітьми є загальносвітовою проблемою, і Україна не є виключенням. Кожна третя дитина стає жертвою фізичного насильства, а кожна друга — психологічного. Попри вражаючу статистику, попередні звички замовчувати реальну ситуацію і робити вигляд, можуть бути причиною того, що відкрито говорити про насильство над дітьми не прийнято. Зміни на міжнародному та державному рівні вже давно почалися, а отже суспільство повинно бути готовим брати відповідальність за спільне майбутнє.

Заступник директора-начальник відділу Калуського міського центру соціальних служб, керівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, тренерка Національної тренерської мережі «Ла Страда-Україна» Уляна Бялик, практичний психолог Тетяна Бедрій, фахівець із соціальної роботи Іванна Кручкевич провели для педагогічних працівників Сівка Калуської гімназії  тренінгове заняття на тему: «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни».

Учасники заходу обговорили посилення спроможності фахівців щодо ідентифікації, розуміння та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни, виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок та дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни, а також розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.

Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами для постраждалих від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України 9а (вул. Пушкіна 9а).

Інші новини