21o

У Калуському ліцеї № 5 говорили про насильство!

  • 2022.11.03 14:35
    • Соціальна сфера
  • 279

Тема насильства, як у світі дітей, так і у світі дорослих, на жаль, лишається достатньо табуйованою попри значні зрушення. 

  Насильство над дітьми є загальносвітовою проблемою, і Україна не є виключенням. Кожна третя дитина стає жертвою фізичного насильства, а кожна друга — психологічного. Попри вражаючу статистику, попередні звички замовчувати реальну ситуацію і робити вигляд, можуть бути причиною того, що відкрито говорити про насильство над дітьми не прийнято. Зміни на міжнародному та державному рівні вже давно почалися, а отже суспільство повинно бути готовим брати відповідальність за спільне майбутнє.

   Сьогодні, 03 листопада,  соціальний менеджер Калуського міського центру соціальних служб, тренерка Національної тренерської мережі «Ла Страда-Україна» Уляна Бялик, фахівець із соціальної роботи Іванна Кручкевич провели  для педагогічних працівників Калуського ліцею № 5   тренінгове заняття на тему: «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни».

  Учасники заходу обговорили посилення спроможності фахівців щодо ідентифікації, розуміння та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни, виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок та дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни, а також розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.

 

Інші новини