12o

«Готуємо дітей майбутнього» - у калуському ліцеї відкрили філію ІТ академії

  • 2024.04.26 17:11
    • Освіта
  • 64

26 квітня на базі Калуського ліцею №6 відкрили ІТ академію. Це ще одна філія Redmonkey IT Academy - навчального закладу з розвитку ІТ-освіти в Калуші.

Директорка ліцею Віра Притуляк зазначила, що батьки часто звертаються щодо проведення для дітей занять з фінансової грамотності та інформаційних технологій. Відкриття ІТ академії в ліцеї – це відповідь на їхні запити. «Є запити – треба на них відповідати. Дівчата прийшли з рекламою і я їм запропонувала. У нас є локація - колишня точка «Спільно», і, згідно із законодавством, ми маємо право надавати в оренду приміщення, яке не використовується і яке може нести освітню мету. Заклади освіти повинні співпрацювати з такими організаціями, компаніями. Готуємо дітей майбутнього», - розповіла Віра Вікторівна.

У новому класі створили 16 робочих місць. «Це перший такий проект співпраці, - зазначила директорка філіалів Віталія Дирів. - У нас великий офіс і великі академії. А такий маленький клас ми ще не відкривали. Обладнання та технічне обслуговування - теж наше.
Заняття відбуватимуться для охочих з урахуванням вікових категорій, починаючи від 1 класу за попередньою співбесідою. Одне заняття триває 1,5 год. Щодня діятимуть дві групи: о 13:00 – для молодших, о 15:00 – для старших. Загалом планується відкриття 5 груп. Можуть звертатися й діти з інших шкіл».

Будуть як безоплатні заняття для знайомства раз у два тижні, так і зі знижками: 20% - для дітей із числа ВПО, військовослужбовців, багатодітних сімей; 10% - для всіх інших.
Redmon IT Academy у Калуші 4 рік. Роботу розпочали в Чернівцях. Першу філію відкрили саме в Калуші, адже директорка Віталія – випускниця Калуського ліцею №4. Зараз успішно функціонує 4 філії.
Саме навчання розраховане на 3 роки, під час якого діти опановують 19 програм. Після його завершення випускники отримують сертифікати. Заняття проводитимуть і з учителями, а також з охочими дорослими.

Інші новини