15o

Дорога у Голині буде безпечнішою

  • 2023.09.12 17:57
    • Старостинські округи
  • 151

Село Голинь – одне з найбільших у Калуській громаді.

   Щодня вулицями Голиня переміщається безліч людей, сотні дітей поспішають до навчальних закладів. Через село пролягає дорога національного значення, що знаходиться на балансі Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області. На жаль, часто спостерігаємо за аварійними ситуаціями на ділянці дороги Н10 у Голині. Порушення водіями правил дорожнього руху можуть призвести до біди. Важливо якнайшвидше здійснити усі можливі запобіжні заходи, щоб уникнути плачевних ситуацій.

   Тож сьогодні міський голова Калуша Андрій Найда разом зі старостою с. Голинь Тарасом Кушликом, депутатом Калуської міської ради, активним мешканцем с. Голинь Іваном Мазуриком, начальником УЖКГ Тарасом Фіцаком, навідалися до Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області, щоб безпосередньо поспілкуватися з керівником Василем Буджаком та напрацювати відповідні механізми роботи щодо запобігання аварійних ситуацій на цій ділянці дороги.

   - Домовилися, що найближчим часом проведемо координаційну раду, де визначимося з правилами організації дорожнього руху, - поділився результатами зустрічі А. Найда. - Буде укладений договір з проєктною організацією, яка сформує проєкт для внесення змін у дорожній паспорт. По завершенні цих процесів вже буде змога реалізовувати всі безпекові заходи. Також будемо взаємодіяти з поліцією, щоб встановити на проблемній ділянці камери відеофіксації. Крім того, на зустрічі обговорили й питання щодо нанесення дорожньої розмітки на вулицях Окружна, Литвина, Мостиська, Глібова. Найближчим часом планується виконання цих робіт.

Інші новини