7o

ГОЛИНСЬКІ ЛІЦЕЇСТИ ХОЧУТЬ ОНОВИТИ БІБЛІОТЕКУ

  • 2023.09.11 11:10
    • Освіта
    • Старостинські округи
  • 146

    У цьому навчальному році команда активних молодих людей із Голинського ліцею ставить за завдання не тільки добре вчитися.

  Але і – отримати оновлений бібліотечний простір. Команда ліцею бере участь в інноваційній програмі для молоді UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (UNICEF). 7 вересня відбулася перша Zoom-конференція у рамках проєкту. Молоді люди поділилися новаціями, які хотіли б утілити у ліцейній бібліотеці: капітальний ремонт і наповнення сучасною літературою, а також закупівля ноутбуків, принтера і сканера, жалюзі для приміщення, облаштування відпочинкового простору і читальної зали.

  «Радію, що маємо таку активну та ініціативну молодь», — наголошує директор Голинського ліцею Радіон Прокопчук. Програма UPSHIFT — це глобальна програма від Дитячого фонду ООН, яка реалізовується більш, ніж у 40-а країнах. Вона дає молодим людям сучасні навички та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запровадити інноваційні вирішення.

   За результатами конкурсного відбору команди беруть участь у навчальній програмі, під час якої створюють власні проєктні ідеї, представляють їх та отримують змогу залучити фінансування на втілення. Загальна тривалість програми становить 3-4 місяці, які охоплюють період подачі та розгляду заявок, 3 дні навчального буткемпу та близько 3-х місяців – безпосередньо роботи над реалізацією розробленого проєкту.

Успіхів нашим молодим активним громадянам!

Інші новини