16o

Калуська громада – одна з трьох громад прикарпаття, яка є учасником проєкту «Віднова – створення місцевого, інклюзивного та прозорого процесу відновлення в Україні»

  • 2024.09.19 16:01
    • Громада
    • Економіка
  • 65

Проєкт впроваджує ГС «Мережа правового розвитку» у співпраці з ГС «Людина в біді» та «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку.

Учасники проєкту – шість громад із двох областей: Івано-Франківської та Миколаївської. 

Відрадно, що саме Калуська громада – одна із трьох прикарпатських громад, де реалізовується проєкт, адже у рамках «Віднови» – посилення громад у сфері інклюзивного та прозорого процесу відновлення. 

Ключовим проєкт визначає надання місцевим органам влади, організаціям громадянського суспільства, громадам, постраждалому населенню та радам ВПО можливості подолати довгострокові наслідки війни, а також відігравати активну роль у процесі відбудови.

Однією із важливих складових проєкту є комплексна навчальна програма для органів місцевого самоврядування, яка посилить спроможність цільових громад до стратегічного розвитку.

Сьогодні відбулася онлайн-зустріч, де учасники проєкту знайомилися з методологією та командою дослідження: партнерство, синергія, результат. 

Обговорили мету, очікувані результати дослідження, що спрямоване на виявлення та аналіз точок зростання територіальних громад, посилення їх спроможності в стратегічному управлінні та плануванні в умовах воєнного часу. Калуську громаду представляли начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський та працівники відділу соціально-економічного розвитку й управління будівництва та розвитку інфраструктури.

До слова, у серпні делегація за участі керівників та працівників структурних підрозділів Калуської міської ради в рамках проєкту відвідала офлайн-захід, що проходив у Коломиї. Там ділилися досвідом щодо розвитку стратегії та дієвих кроків на шляху до її реалізації. 

Також у проєкті «Віднова» бере участь і молодь Калуської громади, яка має можливість навчатися проєктному менеджменту, адвокації, ефективним методам співпраці з органами місцевого самоврядування, бізнесом тощо.

Інші новини