19o

Для дітей працівники соцслужб провели захід з інформаційної безпеки

  • 2024.07.12 13:22
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 47

11 липня працівниками Калуського міського центру соціальних служб проведено черговий профілактичний просвітницький захід для дітей на тему: “Твоя інформаційна безпека”.

          Увагу учасників заняття акцентували здебільшого на понятті торгівлі людьми, правилах поведінки з незнайомими людьми, говорили про “кібербезпеку”. Надали ряд практичних порад, які допомагають подбати про власну безпеку під час спілкування у соціальній мережі, переглянули відеоматеріал до теми, наголосили на важливості збереження позитивних взаємовідносин не тільки в освітньому середовищі, а й за його межами. 

В ході проведення заходу діти аналізували конкретні приклади небезпечних ситуацій, в які може потрапити кожен. Також зачитували правила безпечної поведінки на символічних промінцях та прикріплювали їх до “сонечка безпеки”. На завершення заходу, присутні виготовили власноруч тематичну аплікацію, отримали предмети канцелярії в подарунок та солодкі смаколики. Зустріч виявилася цікавою та інформативною. 

            Нагадуємо телефони Національних “гарячих ліній” (Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 8.00 до 20.00), Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (цілодобово, з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні).

Інші новини