28o

Перевірку у сфері цивільного захисту буде здійснено окрім Калуської, ще у семи громадах області

  • 2024.07.22 14:45
    • Громада
  • 31

Як повідомлялося раніше, впродовж двох тижнів на Прикарпатті працюватиме команда фахівців ДСНС України, яка проведе комплексну перевірку виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту.

Комісія ДСНС буде проводити перевірки окрім Калуської, ще у семи громадах: Бурштинській, Галицькій, Долинській, Івано-Франківській, Коломийській, Надвірнянській та Тисменицькій. Перевірять також Івано-Франківську обласну, Калуську, Надвірнянську, Коломийську районні військові адміністрації, - про це говорили 21 липня на нараді в Івано-Франківській ОВА під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації - Віталія Ільчишина та заступника голови ДСНС України Володимира Демчука. У ній взяв участь і міський голова Андрій Найда.

Під особливим контролем інспекторів – належний стан укриттів. Також відпрацьовуватимуть завдання із залученням сил швидкого реагування: протипожежної техніки, карет швидкої медичної допомоги, екіпажів поліції, спеціалізованої техніки АТ «Прикарпаттяобленерго» чи АТ «Івано-Франківськгаз».

Також у ході перевірки планують розробити алгоритм дій, щодо можливих повеней, що дозволить бути готовим до природних катаклізмів і оперативно на них реагувати.

Інші новини