19o

Землекористувачі проводять ряд робіт, щоб подолати борщівник у Калуській громаді

  • 2024.07.10 14:57
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 59

Найкритичніша ситуація з борщівником у Студінці. 28 червня староста села виписала три приписи орендарям земельних ділянок щодо ліквідації цієї небезпечної рослини. Результат не забарився. 

Станом на сьогодні на найгірших територіях, де буяв борщівник, землекористувачами проведено ряд робіт над подоланням рослини. 

Кожен підходить до вирішення цієї проблеми в силу своїх можливостей. Земельні ділянки з борщівником, що знаходиться в оренді для обслуговування приміщення та сінокосіння фізичної особи-підприємця, наразі покошені. Ця робота буде продовжуватися, оскільки небезпечна рослина розростається. 

Ділянки власників земельних часток-паїв, орендарями яких є ТЗОВ «Гудвеллі», а суборендарями ТОВ «Рідна Земля Агро» теж приводяться до ладу. ТОВ «Рідна земля Агро» зобов’язувалися впродовж двох місяців закінчити відповідні роботи по боротьбі з борщівником. Проте, не чекаючи крайнього терміну, залучивши трактор з дисковою бороною, вжили заходів, щоб борщівник поліг. Наразі очікують, щоб рослина остаточно зів’яла та повторно здійснять дискування. 

Найкраще все ж справляється з розповсюдженням борщівника Сосновського команда ТЗОВ «Вудгофф». Адже вони розпочали відповідні роботи ще 2 роки тому, їх орендовані земельні ділянки у найліпшому стані. Тут, окрім покосу території, проводилася ще й робота з обприскування спеціальним хімічним розчином. 

- Складна ситуація із земельними ділянками особистих селянських господарств неподалік місцевого кладовища, - відзначає міський голова Андрій Найда. - Але допомогти власникам визвалася команда ТОВ «Рідна Земля Агро». Тим же трактором з дисковою бороною сьогодні вони працюють на приватних територіях. Робота складна, але, сподіваємося, дієва. Тож щиро дякуємо ТОВ «Рідна Земля Агро» за небайдужість. 

У інших селах громади ситуація з борщівником Сосновського менш критична. Проте представники муніципальної інспекції та управління земельних відносин, поліцейські офіцери громади продовжують об’їзди старостинськими округами. Учора відвідали Мостище й Кропивник, сьогодні – села Довге-Калуське та Голинь. 

Вкотре зазначаємо, що боротьба з борщівником – робота комплексна. Дякуємо всім, хто це розуміє та працює над подоланням цієї небезпечної рослини.

Інші новини