24o

КАЛУСЬКІ CУМІВЦІ ТАБОРУВАЛИ І ВИВЧАЛИ ГУЦУЛЬЩИНУ 

  • 2024.07.22 15:50
    • Громада
  • 30

Тиждень відпочинку, мандрівок, майстер-класів і… підсумковий іспит мали учасники Калуського міського осередку Спілки Української Молоді в Україні. Відбувся традиційний табір для юнацтва. До нього долучилися СУМівці віком від семи до 16-и років. Разом із дорослими – 52 особи.

— Цього року ми обрали за тематику Гуцульщину. Мали низку пізнавальних бесід про ремесла, побут, легенди, пісні, культуру цього краю. Також буди три захопливі мандрівки: на водоспад «Дівочі сльози», вольєрне господарство і на водоспад Гук із відвідинами музею мольфарства, — розповідає Яна Мазур, голова Калуського міського осередку СУМ в Україні. — Учасники табору відвідали низку цікавих майстер-класів із лозоплетіння, виготовлення картин-афірмацій, заняття із орієнтування і управління дронами. Особливо запам’ятався таборянам відпочинок у басейні на базі, де вони перебували.

Табори відбуваються щорічно. Цього року для таборування теж обрали гірську місцевість. Проведення табору стало можливим завдяки підтримці управління молоді і спорту Калуської міської ради.

Табір – це не просто відпочинок, а своєрідний підсумок виховної роботи, що триває у калуському осередку впродовж року. Тому таборування завершилося іспитом у формі квесту. Про успішне проходження іспиту учасники отримали таборові посвідки. А двоє таборян, які були у юнацтві, — ще і краватки дружинників. 

Загалом, Калуський міський осередок СУМ в Україні нараховує більш, ніж 70 членів. Вони – активні учасники громадського життя, свідомі патріоти, волонтери, Захисники. Із вересня СУМівці оголошують набір усіх охочих на виховницьку програму. Калуський міський осередок СУМ в Україні розташований на вул. М. Грушевського, 22.

Інші новини