11o

За крок до запуску — реабілітаційний центр для військових, ветеранів та їхніх сімей «4.5.0. Прикарпаття»

  • 2024.09.16 14:09
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 47

Мрію полеглого Героя Олега Перегуди втілює його дружина Василина разом із командою однодумців. Їхня місія — допомогти українським військовим повернутися до звичного життя та підвищити його якість після участі у бойових діях. Її планують реалізувати через фізичну і психологічну реабілітацію, трудотерапію, зустрічі друзів-військових.

У Центрі заплановано:

- спортзал;

- масажний кабінет;

- спортивний майданчик;

- кабінет психолога;

- сад;

- комплекс апітерапії із пасікою.

За останні пів року територія колишньої водонапірної станції «Хотінь», де триває облаштування центру, змінилася до невпізнання. Завершили роботи у будівлі: залили стяжку, провели систему водопостачання, змонтували стелю і систему освітлення; змонтували ергономічну кухню і всі меблі. І навіть — зробили перший забір меду. 

Команда уклала низку договорів про співпрацю. Зокрема, із Калуською міською радою – наприкінці січня цього року. Відвідали і налагодили співпрацю із центрами Unbroken і Superhumans. Реалізовували грант від Українського ветеранського фонду і отримали грантову підтримку від ІОМ. 

Зараз центр — за крок до відкриття. Триває збір коштів на запуск. Мета — зібрати 500 тисяч гривень. Саме стільки потрібно для початку роботи центру, на його діяльність потягом трьох місяців та реабілітацію 40 військових. 

Зібрано 370 000 гривень. 

Разом нам під силу допомогти здійснити благородну мрію полеглого Героя!

Деталі про збір — на сторінці центру у соціальній мережі:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100075445167715

Інші новини