11o

Калуська делегація у Фінляндії зустрілася із українцями, які проживають у місті Лог’я

  • 2024.09.16 11:30
    • Громада
    • Культура
    • Participation in grant projects and programs (Участь в грантових проектах)
  • 48

Під час візиту до фінляндського міста-побратима Лог’я делегація із Калуської громади зустрілася із українцями, які там проживають. У Лог’я від початку повномасштабної війни знайшли прихисток дві сотні наших співвітчизників. Там проживають і калушани. 

«Особливо вразило талановите виконання українських пісень нашими дітьми та дорослими. Навіть фінський волонтер Йоона, який доставив багато автомобілів для наших військових, співав українською, — поділився враженнями від зустрічі міський голова Калуша Андрій Найда. — А ще я мав нагоду скуштувати надзвичайно смачний борщ, який приготували наші співвітчизники. Ця зустріч залишила дуже теплі враження, і тепер ми разом з громадою Лог'я та українцями, які там проживають, будемо реалізовувати цікаві спільні проєкти».

Українцям у Лог’я надали усі умови для легкої адаптації: безкоштовне житло, харчування, можливість навчання в школах, професійно-технічному коледжі та дитячих садочках. Вони організовують зустрічі, виготовляють та продають різні вироби й сувеніри, а виручені кошти відправляють на підтримку українського війська.

«Мешканці Лог'я проявили велику турботу до наших людей. До слова, із керівництвом муніципалітету ми обговорили можливість створення в місті невеликого хабу для українців, — зазначив Андрій Найда. — Щиро віримо, що найзаповітніша мрія українців — повернутися додому, в Україну — здійсниться. Дякую всім за чудові емоції, які подарувала нам ця зустріч»!

ВІДЕО за посиланням (https://www.facebook.com/share/v/Fzt84ZGSXhGPbs24/)

Інші новини