20o

Калуська громада провела в останню путь Героя Олега Івахнюка

  • 2024.07.12 19:20
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 72

Сьогодні, 12 липня, мешканці громади прийшли вклонитися та подякувати учаснику бойових дій, майданівцю, волонтеру та справжньому патріоту України Олегу Івахнюку.

Олег народився 28 липня 1985 року. Його дитинство та юність пройшли в Калуші.

Навчався в Калуській школі №3. З юних років Олег був дуже активним і любив різноманітні види спорту, що згодом переросло у професію футболіста. Його кар’єра розпочалася ще з 8 класу, навчався у професійному футбольному училищі. 

Згодом тренери ФК «Карпати» забрали Олега у свій клуб. 

Грав за футбольні клуби «Карпати» (м. Львів), «Спартак-2» (м. Калуш) та «Чорноморець» (м. Одеса), де знайшов своє кохання та одружився зі Світланою. У шлюбі в них народилася донечка.

Олег був патріотом, любив свою країну, тому в 2014 році не міг стояти осторонь і відправився до Києва, де вступив до 3 сотні Самооборони майдану. Літом того ж року приєднався до добровольчого батальйону спецпризначення «Донбас».

 В липні 2014 року при виконанні бойового завдання з визволення міста Попасна потрапив у засідку та отримав важке поранення.

На момент початку повномасштабного вторгнення Олег перебував в Америці на лікуванні, але повернувся в Україну та поповнив лави волонтерського руху.

 Неодноразово особисто їздив на фронт, незважаючи на свою недугу, що призвело до погіршення стану.

Після 10 років боротьби за життя та Україну, через ускладнення після пораненння, мужній Захисник, патріот та волонтер Олег Івахнюк помер.

Хоробрий воїн саможертовно виконав свій обов’язок до кінця! І назавжди приєднався до Небесного війська!

Вічна пам'ять та слава нашому Герою Олегу Івахнюку!

Інші новини