30o

ГЕРОЙ НА ПЛОЩІ ГЕРОЇВ

  • 2021.11.09 09:59
    • Актуально
    • Громада
  • 311
Його погляд з надією і вірою… Дивиться на площу Героїв і наче хоче сказати: «Я загинув немарно».
Сьогодні, 9 листопада, Герою війни на сході України Михайлові Богдановичу Даніву (позивний «Ахім») виповнилося б 45 років.
Обірвалося життя Михайла вранці 29-го серпня 2014 року. Під час виходу так званим Зеленим коридором з Іловайського котла пожежна машина рухалась в автоколоні батальйону «Донбас» з с. Многопілля до с. Червоносільське. На околиці с. Червоносільске пожежна машина натрапила на позицію російського танка Т-72 зі складу 6-ї окремої танкової бригади збройних сил РФ і отримала пряме попадання. Ахім був за кермом машини.
Лише за експертизою ДНК рідні змогли розпізнати Михайла. Похований Герой у с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області.
Указом Президента України № 573/2015 від 10 жовтня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Увічнили пам'ять про Михайла Даніва відкриттям меморіальної дошки колишньому учневі на фасаді Калуського ліцею №6 13 жовтня 2020 року.
Сонце сходить і сідає, перехожі поспішають у своїх справах… І тільки його погляд залишиться з нами назавжди...
ЗУПІНІТЬСЯ, вклоніться Герою!
Інші новини