14o

Гендерна рівність в професійній сфері. Особливості працевлаштування жінок, котрі постраждали від гендерно зумовленого насильства

  • 2023.07.31 15:47
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 214

Важливу та актуальну у сьогоденні тему обговорили працівники Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості із кандидаткою економічних наук, кар’єрною радницею Хабу «ВОНА» Іриною Серняк. 

«Гендерна рівність в професійній сфері. Особливості працевлаштування жінок, котрі постраждали від гендерно зумовленого насильства» - дана тематика тренінгу має на меті підтримати працевлаштування жінок та дівчат, які постраждали від ДН та/чи ГЗН шляхом ознайомлення працівниць/працівників центрів зайнятості з алгоритмом роботи з такими жінками. Цей алгоритм відрізняється від загального алгоритму працевлаштування наявністю компонентів, які дають можливість працювати з широким спектром бар’єрів, які заважають постраждалим жінкам стати конкурентоспроможними на ринку праці та отримати бажану роботу. Тренінг дає інструментарій для ідентифікації жінок, постраждалих від домашнього та/чи гендерно зумовленого насильства, роз’яснює основні перешкоди для їх працевлаштування, а також надає інформацію про сервіси для перенаправлення.

Крім того, учасники тренінгу обговорили психологічні аспекти, коли ще з дитинства  на хлопчиків та дівчаток покладаються певні стереотипи. Наприклад, чому хлопчикам не дозволяють плакати, бо це нівелює його як чоловіка, або чому існує розподіл іграшок для хлопчиків і дівчаток, або яким чином ми впливаємо на поведінку дітей, що буцімто може бути притаманна лише хлопцям або лише дівчатам.

Усе це впливає на подальше усвідомлення та життя чоловіків і жінок, невпевненість у своїх силах або ж стримування емоцій, яке випливає у нездатності реалізувати себе, проявити як особистість чи навіть зберегти життя й здоров’я.

Працівники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA, БФ «Butterfly», яка знаходиться за адресою: вул. Героїв України 9а (0676003146), ознайомили присутніх з  роботою бригади, установами, які працюють у напрямку запобігання та протидії домашнього/гендерно зумовленого насильства, особливостями роботи з постраждалими від насильства та їх підтримки.

Захід пройшов у затишній атмосфері, продуктивно, інформативно та насичено!

 

Інші новини