8o

Вони змусили Україну говорити про калуський футбол

  • 2023.10.21 21:14
    • Спорт
  • 183

 У Калуші привітали ветеранів футболу. 

 Подяки отримали учасники калуської футбольної команди «Хімік» зразка 1978 року.

   Ветеранів-футболістів нагородили сьогодні, 21 жовтня, у перерві матчу чемпіонату області серед команд першої ліги між ФК «Гарда» (Калуш) і ФК «Вільхівці» (Коломийський район). - Рівно 45 років тому, 1978 року, команда «Хімік» виграла призи всеукраїнського рівня: приз «Робітничої газети», приз «Спортивної газети» і міжвідомчу першість України з футболу. Це на той час були престижні змагання серед аматорських футбольних команд.

  Тоді уперше про калуський футбол почали говорити на високому рівні. Наша команда стала відома на всю Україну, - розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайло Клим. До присутніх звернувся секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук. Він наголосив на тому, що у нашій громаді живуть справжні легенди футболу, а, отже, молодим спортсменам є в кого вчитися і кого наслідувати.

  Подяки від обласної асоціації футболу, нагороди від депутатів і секретаря Калуської міської ради, а також дарунки від підприємця Олега Грицюка отримали учасники футбольної команди «Хімік» складу 1978 року: Володимир Сидор, Віктор Панасько, Василь Романів, Ярослав Піцик, Микола Олексин, Ігор Проць, Роман Дідошак.

  Щира подяка за добру футбольну історію нашої громади!

Інші новини