32o

Французька благодійна організація у Калуші вивчає рівень соціалізації різних верств населення

  • 2023.12.01 19:52
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 143
1 грудня представниками французької організації Прем'єр Уржанс Інтернасьональ /Première Urgence Internationale проведено засідання фокус групи щодо дослідження соціальної згуртованості.
   ????- Ми працюємо в кількох напрямках, - зазначила Віра Гурська, фахівець відділу моніторингу та оцінки організації. - Зокрема, допомога людям, які постраждали від війни, психологічна, соціальна і медична. Але зараз ми зацікавлені в тому, щоб переорієнтуватися, вивчити питання наскільки люди, які переїхали сюди, та й інші верстви населення, залишилися поза громадою. І зрозуміти, чи є такий запит. Чи люди адаптувалися, відчувають себе частиною суспільства.
   ????Проводять фокус - групи: окремо з місцевими мешканцями, окремо з внтрішньо переміщеними особами. Спілкуються конфеденційно. Задають питання, щоб зрозуміти потребу.
   Як зазначили представники організації, у містах ситуація різна: «Ми тільки починаємо це дослідження. Десь люди почувають себе безнадійно в тому, що щось можна змінити. Багато хто вже звик і стали частиною громади».
   ????Такі зустрічі вже проводили в Львівській області. Спілкуються, здійснюють аналіз та оцінку потреби. Якщо є необхідність у допомозі людям, то будуть намагатися включити відповідні активності в наступний донорський проєкт. Наразі орієнтуються на ВПО. Відкриті до будь-яких верств населення, хто почуває себе поза громадою.
Інші новини