11o

У фокусі - протидія домашньому насильству

  • 2023.11.23 13:32
    • Актуально
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 157

  Заступниця Калуського міського голови Надія Гуш узяла участь у координаційній зустрічі керівників міст і громад «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

  Зустріч тривала 21-22 листопада у Києві. Долучено 30 керівників і керівниць громад. Обговорили шляхи подолання домашнього насильства та проаналізувати позитивні практики, які вже діють у громадах.

  У діалозі взяли участь заступниця міністра соціальної політики України Уляна Токарєва і заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, уповноваженій з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків Марина Хонда. Серед актуальних тем, які розглянули:

- реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому й гендерно зумовленому насильству в українських містах і громадах;

- удосконалення співпраці ключових сторін та реагування на нові виклики, що пов’язані з війною;

- функціонування у громадах уже створених сервісів допомоги постраждалим і запровадження нових;

- необхідність формування нульової толерантності до насильства та проведення відповідних інформаційно-просвітницьких кампаній у своїх громадах.       Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з GBV Асоціація експертів за підтримки уряду Канади Embassy of Canada to Ukraine та Великої Британії British Embassy Kyiv.

   Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», у якому бере участь Калуська громада - одна з 15 громад з усієї України, спрямований на посилення спроможності муніципалітетів у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Інші новини