13o

Калушани на пам'ятному віче вшанували В'ячеслава Чорновола з нагоди 84-ї річниці від дня його народження

  • 2021.12.23 16:29
    • Громада
    • Культура
  • 629

Вячеслав Максимович Чорновіл - людина високих моральних чеснот, правозахисник, ідеолог і натхненник Народного Руху України. Він був зорею, світло якої не згасне, нагадуючи кожному хто ми, істинним дороговказом на шляху до незалежності. Він жив усупереч багатьом істинам і таки став пророком у своїй Вітчизні.

      Сьогодні, 23 грудня, у Комунальному закладі «Палац культури «Мінерал» відбулось вшанування 84-ої річниці від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола під назвою «Він жив для тебе, Україно».  Присутні вшанували пам’ять про Героя  хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятної дошки і горельєфу В’ячеслава Чорновола. Від імені Калуської територіальної громади виступив міський голова Андрій Найда. Також до слова був запрошений голова Калуської міської організації, член центрального проводу Народного Руху України, Юрій Погинайко.

     Ми з упевненістю називаємо В’ячеслава Чорновола пророком нації, лицарем свободи, якого «не любили за любов до України». Він залишається в нашій пам’яті, живе разом з нами і нині спонукає та закликає нас до дії. Бо він – лідер. Великий Лідер великої нації, що проніс в душі крізь все своє життя силу і віру в краще майбутнє нашої держави.

Інші новини