8o

ФОП Жигир Анастасія Сергіївна - підприємиця з м. Київ, яка є засновницею унікального проєкту «Inaksha»- першої в Україні безглютенової пекарні, планує перевести свої виробничі потужності на територію Калуської громади

  • 2022.09.05 15:51
    • Економіка
  • 309

ФОП Жигир Анастасія Сергіївна - підприємиця з м. Київ, яка є засновницею унікального проєкту «Inaksha»- першої в Україні безглютенової пекарні, яка працює за британськими стандартами безглютенового виробництва (BRC 12 Additional Modul Gluten-free Manufacture). 

Питаннями безглютенового харчування підприємиця займається 4 роки. До складу випічки «Inaksha» входять тільки органічні продукти, в яких зберігаються всі корисні властивості, вітаміни та мікроелементи, які потім потрапляють у випічку.

Наявність безглютенових продуктів і так була малою та важкодоступною, сильно залежала від імпорту, а після 24 лютого поставки стали хаотичними, непередбаченими і поставили під смертельні ризики вразливі групи населення. Кількість людей, що мають дотримуватись безглютенової дієти в Україні, щорічно зростає. Тому сьогодні безглютенове виробництво набуло великого значення.

На даний час, підприємиця планує перевести свої виробничі потужності на територію громади, подалі від російського кордону та поближче до кордонів  з європейськими країнами з подальшою перспективою розвитку експорту продукції. Для нашої громади це важливо, оскільки даний бізнес є додатковими надходженнями до місцевого бюджету.

Анастасія Жигир здобула перемогу в конкурсі грантів від німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням Федерального уряду Німеччини, в межах проєкту «Підтримка економічної участі вразливих груп населення, включно з внутрішньо переміщеними особами, в Україні». Проєкт спрямований на підтримку мікро- та малих підприємств України, посилення стійкості економіки, створення нових робочих місць для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення у приймаючих громадах задля зміцнення економіки, що зазнала негативного впливу через війну.

Ідеєю бізнес-проєктної заявки ФОП Жигир Анастасії Сергіївни є відкриття на території нашої громади пекарні, яка забезпечить малодоступною випічкою людей, що мають дотримуватись безглютенової дієти.

Проєкт здобув перемогу завдяки злагодженій та плідній співпраці працівників управління економічного розвитку міста міської ради та підприємиці, а саме: пошук вільних площ, ознайомлення з діючими грантовими програмами та консультативна підтримка у підготовці заявки.

Інші новини