23o

Розпочато бюджетні слухання

  • 2023.12.11 18:12
    • Громада
  • 135

Упродовж двох днів, 11 і 12 грудня, на засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики винесено розгляд

   Проєкту бюджету Калуської міської територіальної громади на 2024 рік. Окрім депутатів міської ради – членів комісії, в обговоренні беруть участь заступники міського голови, секретар міської ради, керуючий справами виконавчого комітету, керівники структурних підрозділів ради, представники громадськості.

   Спікером слухань виступила начальниця фінансового управління Леся Поташник. Вона представила проєкт основного фінансового документа громади на наступний рік. Фактично, це буде бюджет виживання: доходи, а, відповідно, й видатки прогнозуються менші, ніж у поточному році – на рівні 907, 6 млн грн (план 2023 року – понад 911,8 млн грн).

   Проаналізувавши об’єктивні чинники, що впливають на формування параметрів бюджету, доповідачка докладно зупинилась на проєктованих показниках у порівнянні з очікуваним виконанням у поточному році і з фактичним – у році минулому. Сьогодні обговорено проєкт бюджету громади у розрізі державного управління, освіти, соціального захисту та соціального забезпечення, культури і мистецтва, фізичної культури і спорту.

   Завтра на слуханнях мають намір обговорити інші галузі життєдіяльності Калуської громади.

   Узгоджений проєкт бюджету на 2023 рік винесуть на затвердження чергової сесії Калуської міської ради.

Інші новини