2o

Соціальні працівники поспілкувалися з школярами щодо торгівлі людьми

  • 2024.10.17 15:12
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 35

Напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, яке традиційно відзначається 18 жовтня, працівники Калуського міського центру соціальних служб Уляна Бялик (заступник директора), Тетяна Бедрій (практичний психолог), Іванна Кручкевич (фахівець із соціальної роботи), Вікторія Власенко (залучений спеціаліст) спільно з інспектором Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області Тетяною Курилів провели інтерактивну бесіду з учнями Калуського ліцею №2 на тему: «Торгівля людьми: як вберегтися від небезпеки?».

Під час заходу присутні ознайомилися з основними видами торгівлі, зокрема мова йде і про сексуальну експлуатацію, і про сурогатне материнство, і про примусову працю, зокрема жебракування, рабство, підневільне становище, або експлуатацію у злочинній діяльності, і навіть для донорства органів. Також почули приклади реальних життєвих історій, дізналися про телефони Національних “гарячих ліній” та важливі правила, якими необхідно керуватися перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки, а також про державні установи, до яких особа, яка постраждала від цього злочину може звертатися з метою отримання відповідного статусу, що дасть їй можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.

Нагадуємо, телефони Національних «гарячих ліній»: Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 8.00 до 20.00), Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (цілодобово, з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні).

До слова, у Калуській громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ «Батерфлай» працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами для постраждалих від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України 9а.

Інші новини