11o

Фактична мережа закладів освіти, безкоштовне харчування школярів, розмір премії ім. Костянтини Малицької. Відбулося засідання виконавчого комітету

  • 2024.09.06 12:17
    • Громада
    • Оголошення
  • 83

Фактична мережа закладів освіти, безкоштовне харчування школярів, розмір премії ім. Костянтини Малицької. Відбулося засідання виконавчого комітету
Засідання виконавчого комітету Калуської міської ради відбулося сьогодні, 6 вересня. Вперше в роботі виконкому брала участь нова його членкиня – представниця Молодіжної ради Ольга Атаманчук.
Половина питань порядку денного були освітянськими.
Спершу затвердили фактичну мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на І семестр 2024-2025 навчального року. В тім числі затверджено: два спеціальні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами у Калуському ліцеї №4; два спеціалізовані класи з видів спорту у Калуському ліцеї №6; у Калуському ліцеї №10 п’ять класів дистанційного навчання учнів, які виїхали за межі України після повномасштабного вторгнення російської федерації та навчаються одночасно у закладах освіти країни перебування та України; дозволено поділ класів на підгрупи в Калуському ліцеї №10 з нормативною наповнюваністю у класах. Залишено відкритими у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах сукупно 5,25 ставки працівників. У двох яслах-садках додатково відкрито по чверть ставки вихователя-методиста. Фактична кількість дітей у закладах дошкільної освіти становить 1653 у 78 групах. Кількість дітей у 4 дошкільних групах та 6 групах короткотривалого перебування становить 142. Фактична кількість дітей у класах інклюзивного та спеціального навчання становить 149. У закладах позашкільної освіти відповідно до фактичної мережі будуть навчатися 2210 дітей. Всього у закладах загальної середньої освіти налічується 8 736 учнів. Загалом – це 384 класи.
На жаль, через об’єктивні причини, у порівнянні з минулим навчальним роком зменшено: на 10 кількість класів у ЗЗСО, на 13 груп у ЗДО, на 10 груп у закладах позашкілля. 
На І семестр (з 09 вересня по 24 грудня 2024 року) виконавчий комітет встановив безкоштовне харчування для 686 учнів 1 класів закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади та для окремих категорій учнів: 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 149дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; 10 дітей з особливими освітніми потребами, учнів спеціальних класів; 363  дітей із малозабезпечених сімей; 9  дітей із сімей «чорнобильців»; 481 дитини  із числа  внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; 884 дитини із сімей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (які загинули (пропали безвісти) або померли) та із сімей, батьки яких мають статус учасника бойових дій, безпосередньо брали або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України  (підстава: довідка встановленого зразка);    47 учнів спеціалізованих класів з видів спорту  Калуського ліцею №6. Вартість порції харчування цьогоріч тримається на рівні ІІ семестру минулого навчального року та становить 35-40 грн ( учні 1-4 класів харчуються на 35 грн, учні 5-11 – на 40 грн).
Загальна сума коштів, яку передбачено в місцевому бюджеті для виконання цього рішення, становить 8 млн 820 тис.
Члени виконкому вирішили збільшити розмір премії ім. Костянтини Малицької до 10 тис. грн за кожну номінацію. Попередній розмір премії становив 7,5 тис. грн.
Також на засіданні затвердили контингент, мережу Калуської дитячої музичної школи і комунального закладу «Голинська дитяча школа мистецтв Калуської міської ради» та погодили розмір плати за навчання на 2024-2025 навчальний рік.

Інші новини