20o

Пам'ять сержанта-гранатометника Василя Завадецького та всіх Героїв російсько-української війни вшанували футбольним турніром 

  • 2024.07.15 08:10
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 50

Вже вдруге у с. Голинь відбувся футбольний турнір пам’яті Героя Василя Завадецького.

У свій час футбол для Василя був частиною життя – 14 років він грав за команду «Сокіл Голинь». Звертаючись до присутніх, секретар міської ради Віктор Гільтайчук подякував ініціаторці турніру - -дружині Героя Наталії Завадецькій. Наголосив, що символом цього турніру, мабуть, стане лелека. Адже саме вона з'явилася в небі під час освячення пам’ятника.

 Староста Василь Тимчишин закликав присутніх об’єднатися задля спільної мети – перемогти ворога.

 Дружина Героя Наталія Завадецька подякувала всім присутнім за підтримку в її ініціативі щодо турніру в пам'ять її чоловіка – організаторам, спонсорам, волонтерам, учасникам, кожному, хто прийшов.

Цьогоріч змагалися чотири дитячі футбольні команди. Вік учасників – 2007 рік народження і молодші. Команда з Голиня виборола перше місце і стала чемпіоном турніру. Це – знаково - продовжувати традиції свого односельчанина-спортсмена і бути найкращими! Другими стали юні футболісти зі Тужилова, третіми – з Сваричева. Боднарівчани зайняли 4 сходинку. Всі учасники отримали медалі, а команда-переможець – кубок.

Перед спортивними поєдинками громада села, учасники турніру та запрошені гості вклонилися пам’яті Героїв, які загинули за волю та незалежність України. Помолилися на могилі Василя Завадецького. Сьогодні тут освятили пам’ятний знак Героєві. Його виготовив відомий калуський скульптор Ігор Семак. 

Завершився традиційній турнір пам’яті товариським матчем між ветеранськими командами Голиня і Калуша, а також ФК «Прикордонник» з військової частини, в якій служив наш Захисник. Військовослужбовці вже вдруге беруть участь у турнірі в пам'ять полеглого побратима. Саме вони стали його переможцями. Голиняни - другі. Ветерани футболу Калуша посіли третю сходинку турніру. 

"Подяка громаді села Голинь, які бережуть традиції та гуртуються у добрих справах, ініціаторці турніру – дружині загиблого Героя Наталії та організаторам і учасникам турніру, які підтримали такий важливий захід", - зазначив міський голова Андрій Найда.

Пам’ятаємо наших Героїв!

Герою Василеві Завадецькому, сержанту-гранатометнику ЗСУ – назавжди 51. Із травня 2022 року захищав Україну від російських окупантів. 16 листопада 2022 року, виконуючи свій громадянський обов’язок, загинув у бою з ворогом на Луганщині. Указом Президента України від 2 березня 2023 року Василя Завадецького нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 

Памятаємо! Шануємо!

Інші новини