17o

Питання ТОВ «Карпатнафтохім» обговорювали сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради

  • 2024.01.26 20:23
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 97

   Сьогодні, 26 січня, проблему ТОВ "Карпатнафтохім" обговорювали на засіданні Верховної ради з питань екологічної підтримки та природокористування.

   Участь в онлайн-нараді взяли міський голова Андрій Найда, представники управлінь з питань надзвичайних ситуацій та економічного розвитку міста. "На сьогодні ми чітко розуміємо, що ситуація, яка склалася на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», не вирішиться на регіональному рівні. Адже в сукупності проблема торкається широкого кола сфер життєдіяльності громади. Тому надважливе втручання держави задля недопущення надзвичайної ситуації.

   Насамперед, щиро дякуємо народному депутатові Едуардові Прощуку, який якнайактивніше сприяє Калуській громаді у вирішенні нагальних проблем щодо наших очисних споруд", - зазначив міський голова Андрій Найда. Саме Едуард Петрович був ініціатором винесення цього питання на розгляд Комітету Верховної Ради з питань екологічної підтримки та природокористування. Рішенням сьогоднішнього засідання було внесення нашої проблеми в перелік питань на розгляд РНБО, прем’єр-міністра та інших органів державної влади.

   Також залишається актуальним засідання комісії ТЕБ та НС обласного рівня, також підготовка експертної документації, де буде чітко окреслена проблема, прораховані наслідки можливого зупинення діяльності очисних споруд як в грошовому еквіваленті так і в екологічному напрямку.

Інші новини