11o

Дві дороги у селі Студінка треба терміново ремонтувати

  • 2024.06.25 14:58
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 111

Дві дороги у селі Студінка треба терміново ремонтувати

Відтинок автодороги Р-84 «Калуш-Бурштин», що у Студінці, перебуває у незадовільному стані. Дві ділянки дороги, фактично, непроїзні.

Від початку року Калуська міська рада тричі зверталася до балансоутримувача, Служби відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області, із проханням відремонтувати дорогу. 

«Адже асфальтне покриття у вкрай критичному стані. До прикладу, як мінімум є 2 відтинки дороги, які вже можна вважати непроїзними. Водії змушені об'їжджати ці ділянки узбіччям. У вибоїнах, що там утворилися, легко можна залишити колесо. Чи навпаки – у місцях, де асфальт викривився та піднявся вгору – можна залишити піддон, — акцентує міський голова Калуша Андрій Найда. — Весною ситуація була трохи кращою, але з урахуванням того, що ця дорога не бачила капітального ремонту близько 20 років, навіть минулорічний ямковий ремонт, який проводила Служба, не допоміг. Поряд із залатаними ямами утворюються все нові й нові». 

Потребує ремонту і дорога у межах села Студінка, яка знаходиться під впорядкуванням ДП «Дороги Прикарпаття».

«При в'їзді в село відтинок близько 200 метрів потребує ремонту. Тут теж яма на ямі. З іншого боку села – 600 метрів дороги також у критичному стані, — констатує Андрій Найда. — Минулого року ми намагалися своїми силами дещо поліпшити ситуацію, працівники КП «Калушавтодор» защебенили та грейдером вирівняли цю ділянку. Але всі ми розуміємо, що цього не досить. Тим паче, враховуючи те, що близько 10 років дорога в с. Студінка теж не бачила капремонту». 

Укотре звертаємо увагу ДП «Дороги Прикарпаття» і Служби відновлення і розвитку інфраструктури в області на необхідність ремонту доріг у Студінці. Від якості дорожнього полотна залежить не тільки стан транспортних засобів, але і безпека пасажирів і пішоходів.

Інші новини