22o

19 вересня громада житлового масиву Підгірки відзначила «Фестини по-підгорецьки»

  • 2021.09.20 09:22
    • Культура
  • 695
У неділю, 19 вересня громада житлового масиву Підгірки відзначила «Фестини по-підгорецьки».
   Поблагословив присутніх місцевий парох Михайло Бойчук. 
  На свято завітав міський голова Андрій Найда, у привітанні він зазначив, що фестини в Підгірках дозволяють зберегти самобутню бойківську культуру нашого краю та нагородив подарунками активістів  житлового масиву. Також за підтримки міського голови  для будинку культури ім. А. Могильницького придбано вишивані сорочки та газонокосарку.
  У ході свята відбулась презентація новоствореного індустріального парку в Підгірках, засновники якого подарували ноутбук для будинку культури.
 Зі словами вітань до присутніх звернулась голова калуського міськрайонного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» їм. Т.Шевченка, депутатка Калуської міської ради Леся Кирилович, яка зазначив, що громада Підгірок завжди була багата на традиції, славилася видатними особистостями і зробила великий культурний внесок у спадщину міста і регіону.
 Свято запам’яталося дитячим спортивним змаганням, цікавою та різноманітною концертною програмою, яка зібрала чимало глядачів різного віку, підгірчан розважали народним співом, танцями, гумором місцеві виконавці та аматорські колективи. Завершились урочистості уже традиційно народними гуляннями.
Інші новини