10o

В комунальному закладі "Палац культури "Юність" відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України "І обнялися береги одного вічного народу"

  • 2022.01.22 20:38
    • Громада
    • Культура
  • 438

22 січня 103 роки тому, в 1919 році, відбулася важлива для сучасної України подія – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

   З нагоди цієї дати у місті Калуші в ПК "Юність" відбулись урочистості "І обнялися береги одного вічного народу". На початку заходу всі присутні у залі спільно виконали Державний Гімн України.

   В.о. директора комунального закладу "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" Олег Відливаний проаналізував найвизначніші події, які були в основі творення та прийняття Акта Злуки.

   З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Андрій Найда, який акцентував увагу на тому, що сьогодні, як і 103 роки тому, Україна змушена збройно захищати державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході за незалежність всієї України. Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки повинна залишитися непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душі можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

   В урочистостях взяли участь творчі колективи Калуської міської територіальної громади та студенти Фахового коледжу культури і мистецтв.

   День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

Інші новини