34o

«Голоси» Калуша дали майстер клас вокалістам дитячої музичної школи

  • 2024.05.10 08:14
    • Громада
    • Культура
  • 78

Для вихованців вокального відділення Калуської дитячої музичної школи сьогодні, 9 травня, відбувся цікавий майстерклас. Як працювати із голосом, дикцією, мовленням вербальних і невербальним, їх навчали люди, чиї голоси можна сміливо назвати «голосами громади».

 Вони виступають зі сцени, звучать із радіо, телевізорів і мереж.

Майстерклас давали:

- Любов Джуган, начальниця управління у справах культури, національностей та релігій Калуської міської ради, керівниця театральної студії «Браво»

- Радіон Прокопчук, ведучий, диктор, директор Голинського ліцею;

- Вікторія Прокопчук, логопединя.

Навіть, якщо у дитини від природи приємний тембр голосу і вокальний талант, її голос можна і треба удосконалювати і розвивати. Перевірені на власному досвіді поради, як підготуватися до виступу, дав ведучий і диктор Радіон Прокопчук. Серйозні вправи для відпрацювання дикції, поліпшення голосу учасники майстер-класу мали нагоду спробувати під керівництвом фахівчині Вікторії Прокопчук. А Любов Джуган здивувала юних вокалістів креативним майстеркласом, де кожен мав змогу трішки побути актором: дізналися про скоромовку, яка нікому не вдається із першого разу, і — трішки полежали просто на підлозі. Можна, бо актор, каже Любов Джуган, не має соромитись.

Цікаве заняття для вихованців відділення вокалу Калуської дитячої музичної школи організували викладачки Леся Петрів і Наталія Левінська. 

Навчаємось — у найкращих!

Більше фото за посиланням  https://www.facebook.com/share/p/g1ckoJ9aSTbJ29ua/

Інші новини