13o

Мистецький захід, який відбувся у ПК «Юність», присвятили кожному, хто сьогодні переживає біль війни

  • 2024.02.04 15:24
    • Культура
  • 126

«І б’ється в мені гаряче серце моєї землі» – мистецько - хореографічна вистава, яка відбулася у ПК «Юність» 3 лютого. 

На сцені правдиві емоції та хвилювання, які переживає сьогодні український народ, відображалися у кожному слові та русі. «Біль, що увірвався разом із повномасштабним вторгненням у серця кожного з нас, не можна тримати всередині себе, адже він здатен руйнувати людину. Про біль треба говорити, тоді стає легше», - про це зазначила режисерка постановки, керівниця студії «Дієслово» Юлія Дюндіна. Саме це було основним посилом митців, які творили на сцені.

Програму підготували: ансамбль мажореток «Сузір’я» Калуської дитячої музичної школи, керівники Ольга Квецко та Анастасія Лизень, спільно з учасниками поетичної студії «Дієслово» ПК «Юність» — Іриною Максимів, Ольгою Яковиною, за участю режисера ЗТ «Чарівник» Світлани Присташ, директора ПК «Юність» Наталії Малинки, акторів театрів «Легенда» та «Чарівник» – Івана Москалюка та Володимира Головатого. 

Хореографічні композиції, яких було шість – дебютні. Усі присвячені кожній мамі, яка сьогодні переживає біль війни. Як зазначила керівниця «Сузіря» Ольга Квецко, в колективі вивчають всі види хореографічного мистецтва, також народний та сучасний. Основа – класичний танець. Адже духовий оркестр, з яким разом будують номери, підбирає музику як сучасного плану, так і українського стилізованого.  

У виставі цього разу «Сузір’я» виступали самостійно. Участь брали юні артисти всіх чотирьох груп. А це понад 60 любителів хореографічного мистецтва. І кожен рух, і кожний танець вражав, як і вся вистава своєю проникливістю та правдивістю.

Інші новини