20o

Веломарафон «Домбровське крос-кантрі 2024» зібрав понад 50 учасників

  • 2024.05.27 08:49
    • Громада
    • Спорт
  • 86

Уже другий рік поспіль у рамках відзначення Дня міста на Домбровському кар’єрі позмагатися у велоспорті зустрічаються професійні спортсмени та аматори. 

Вперше у 2023 році змагання проходили в пам'ять про полеглих Героїв. Цьогоріч веломарафон присвячений загиблим та зниклим безвісти Захисникам. 

Започаткували проведення цього заходу в нашій громаді учасники бойових дій та співзасновниця ГО «Калуш мілітарний», членкиня команди благодійників «Мув Юкрейн», громадська активістка Мар’яна Думенко. 

Як і минулого року, головна ідея марафону – благочинність. Збір коштів проводиться для якнайшвидшого відкриття реабілітаційного центру «4.5.0. Прикарпаття», адже саме учасники бойових дій, як ніхто інший, розуміють важливість його функціонування. 

Василина Перегуда – дружина полеглого Героя Олега Перегуди, яка втілює в життя мрію свого чоловіка про ребцентр, разом зі своєю командою реалізаторів беруть участь у змаганнях та їх організації. 

Непростий шлях стежками Домбровського кар’єру на гірських велосипедах прокладали понад 50 учасників «Домбровського крос-кантрі 2024» віком від 14 років. Змагання проходили у 5 категоріях: чоловіки, чоловіки 40+, чоловіки гревел, жінки, юнаки. 

Переможці нагороджені медалями, подарунками від спонсорів та меценатів. А також призери отримають використані гільзи, на яких вигравіювано герб Калуша, логотипи реабілітаційного центру «4.5.0. Прикарпаття» та веломарафону «Домбровське крос-кантрі 2024». 

«Дякую кожному, хто долучився не лише випробувати свої сили, але й зробити важливий внесок у втілення мрії Героя Олега Перегуди, який віддав своє життя за кожного з нас. 

Щира вдячність незмінному координатору змагань Романові Псюку та його команді, ідейникам заходу – військовослужбовцям, які робили й продовжують робити все заради того, щоб нація українців жила!» - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини