30o

Експозиція світлин із життя відомого гвардійця Віталія Марківа, продовжує свою роботу у Калуші

  • 2021.07.14 16:54
    • Культура
  • 371

За ініціативи командира 3 патрульної роти Олега Юрківа 14 липня у Палаці культури «Мінерал» відбулося відкриття фотовиставки історії боротьби за справедливість військовослужбовця Національної гвардії України старшини Віталія Марківа.

Віталій Марків служив у батальйоні оперативного призначення імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Боронив Україну під Слов’янськом і був незаконно засуджений італійським судом на 24 роки за звинуваченням у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача росіянина Андрія Миронова. 3-го листопада 2020-го року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Віталія Марківа.

На даному заході до присутніх звернулась заступник міського голови Наталія Кінаш, яка відзначила високий патріотизм гвардійця та підтримала ініціативу проведення фотовиставки в нашому місті, адже подібні заходи проводились у багатьох містах України.

Експозицію оглянув міський голова Андрій Найда, який вважає, що історія боротьби Віталія Марківа стала гідним прикладом вірності військовій присязі, служінню Україні та міцності духу українського воїна.

Командир 3 патрульної роти Олег Юрків висловив щиру подяку керівництву міста, дирекції  ПК «Мінерал» за підтримку та сприяння у проведенні фотовиставки.

Калушани матимуть змогу оглянути фотовиставку до 16 липня у фойє другого поверху ПК «Мінерал».

Інші новини