Відповідно до Протоколу 17 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 жовтня 2021 року управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради спільно з Калуським міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю суб’єктів господарювання сфери громадського харчування та торгівлі проведено нараду.
У ході наради були розглянуті питання щодо безпечності харчових продуктів, впровадження системи НАССР в закладах ресторанного господарства. Особливу увагу було звернуто на недоліки, які можуть виникати в ході роботи закладів громадського харчування.
Також присутніх було ознайомлено з карантинними обмеженнями відповідно до рівнів епідемічної небезпеки.
На нараді суб’єкти господарювання мали змогу задати питання та отримати фахову відповідь.
Довідка
НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points) – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.
НАССР – це організація процесів таким чином, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів. Не достатньо розробити документацію, бо це є допомога для правильної організації процесів. Потрібно налагодити процеси таким чином, щоб їх описати і надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію.