5o

Проведено нараду із підприємцями, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування

  • 2021.10.21 20:11
    • Економіка
  • 338

Відповідно до Протоколу 17 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 жовтня 2021 року управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради спільно з Калуським міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю суб’єктів господарювання сфери громадського харчування та торгівлі проведено нараду.

   У ході наради були розглянуті питання щодо безпечності харчових продуктів, впровадження системи НАССР в закладах ресторанного господарства. Особливу увагу було звернуто на недоліки, які можуть виникати  в ході роботи закладів громадського харчування.  

  Також присутніх було ознайомлено з карантинними обмеженнями відповідно до рівнів епідемічної небезпеки.

  На нараді суб’єкти господарювання мали змогу задати питання та отримати фахову відповідь.

Довідка

НАССР  (Hazard Analysis Critical Control Points) – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

НАССР – це організація процесів таким чином, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів. Не достатньо розробити документацію, бо це є допомога для правильної організації процесів. Потрібно налагодити процеси таким чином, щоб їх описати і надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію.

Інші новини