18o

Грошову компенсацію за придбаних корів отримає калуський фермер

  • 2023.11.14 14:36
    • Економіка
    • Сільське господарство
  • 145

   Як відомо, у Калуській громаді суб’єкти господарювання, які зареєстровані і провадять діяльність в галузі агропромислового комплексу, можуть отримати часткове відшкодування вартості придбаної великої рогатої худоби.

   Виплата коштів реалізовується в рамках співфінансування заходів обласної та міської програм розвитку агропрому. Відшкодовується часткова вартість ВРХ, придбаної фермерами в період з 01 січня до 01 жовтня поточного року та з 01 жовтня до 31 грудня попереднього року. 14 листопада під головуванням заступника міського голови Богдана Білецького відбулось засідання Комісії з питань використання коштів бюджету Калуської МТГ для часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості придбаних тварин та альтернативних джерел живлення. Комісія розглянула заявку від єдиного господарства, яке виявило бажання взяти участь у цьому заході Програми і яке відповідає наобхідним критеріям, ТОВ «Рідна Земля Агро» із с. Студінка.

  Прийнято рішення про виділення фермерам по одній тисячі грн за кожну, придбану протягом певного періоду, корову (всього 33). Кошти були передбачені у бюджеті відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу та підтримки самозабезпечення Калуської МТГ та домогосподарств харчовими продуктами на 2022-2024 роки. Позитивне рішення щодо часткової компенсації цьому господарству за придбану ВРХ прийняла напередодні й обласна комісія.

  З обласного бюджету виділять до 50 % вартості придбаних тварин. Наразі триває (до 15-го листопада включно) термін дії іншого заходу цієї ж Програми – щодо часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам витрат на закупівлю альтернативних джерел живлення (генераторів, акумуляторів) для забезпечення стабільної роботи підприємств агропромислового комплексу.

  Звертатися - в управління економічного розвитку міста Калуської міської ради до 15 листопада включно.

Інші новини