23o

Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради інформує щодо основних принципів організації перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

  • 2021.10.28 16:45
    • Громада
    • Економіка
  • 361

 Визначення перевізників для здійснення перевезення на автобусних маршрутах відбувається виключно на конкурсних засадах відповідно до Постанови КМУ від 03.12.2008 року № 1081, і відповідно з переможцями конкурсів укладаються договори терміном до 5 років.

Оголошення про проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування розміщується в друкованому засобі інформації та  на офіційному сайті міської ради і як правило   широко розповсюджується в соціальних мережах.

Слід зауважити, що на приміських автобусних маршрутах загального користування інколи спостерігається конкуренція серед діючих перевізників, в той же час на міських автобусних маршрутах загального користування протягом останніх років конкуренція відсутня  (на один об’єкт конкурсу пропозиції подаються одним перевізником), зокрема, на останній конкурс, який було оголошено у жовтні 2021 року на міські автобусні маршрути загального   користування: № 4 «Карпатська кераміка - Долинська» та №8 «Карпатська кераміка – Височанка» по вул. Євшана (https://kalushcity.gov.ua/news?page=31)  конкурсна пропозиція поступила тільки від одного перевізника-претендента (документи приймалися з  11.10.2021 р. до 25.10.2021 року  включно).  

          Щодо тарифу на проїзд то інформуємо, що відповідно до чинного законодавства України вартість проїзду змінюється у зв’язку із зміною розміру мінімальної заробітної плати, зростання вартості пального та запасних частин до транспортних засобів. Також слід зазначити що відповідно до чинного законодавства України на приміських маршрутах перевізники самостійно розраховують і встановлюють вартість проїзду, а  на міських автобусних маршрутах загального користування   затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради, яке повинно пройти процедуру регуляторного акту. Протягом 2018-2021 років тарифи на проїзд на приміських автобусних маршрутах загального користування змінювалися 3 рази, а на міських автобусних маршрутах загального користування   останнє підняття тарифу відбулося у 2018 році відповідно до рішення виконавчого комітету  міської ради  від 27.11.2018  № 255 «Про тариф на транспортні послуги на міських автобусних маршрутах загального користування».

Враховуючи вищевикладене управління економічного розвитку міста просить  всіх бажаючих суб’єктів господарювання у сфері перевезень, які мають можливість здійснювати діяльність з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах бути більш активними та брати участь у наступних оголошених  конкурсах на перевезення пасажирів на території Калуської міської територіальної громади.

Інші новини