5o

Відбулися громадські обговорення регуляторного акту!

  • 2021.05.12 18:36
    • Громада
    • Економіка
  • 391

Одним з головних напрямків реалізації регуляторної політики є оприлюднення проєктів регуляторних актів з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, а також їх відкриті обговорення за участю представників громадськості.

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  12.05.2021 року під головуванням начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського  відбулися громадські обговорення проєкту регуляторного акта- проєкту рішення Калуської міської ради «Про місцеві податки і збори».

В ході обговорення присутніх було ознайомлено із діючими та новими ставками місцевих податків та зборів: єдиного податку першої і другої групи, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів, а також із відповідними ставками місцевих податків і зборів інших громад. Проведено  їх порівняльний  аналіз  в розрізі податків.

Як було повідомлено,  що для нашого міста ставки місцевих податків і зборів  планується залишити на рівні минулих років: для єдиного податку І групи у розмірі 10% прожиткового мінімуму, для ІІ групи в розмірі 15% мінімальної заробітної плати, для туристичного збору (внутрішнього і в’їзного туризму)- 0,2% мінімальної заробітної плати, для збору за місця для паркування транспортних засобів в розмірі 0,02% мінімальної заробітної плати  за 1 кв. м. площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності за кожний день, а також в основному  0,5% від мінімальної заробітної плати для податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Ставки місцевих податків і зборів пропонується встановити для бізнесу  дещо нижчими (у порівнянні із діючими) для сільських громад, які приєдналися до Калуської міської територіальної громади, а саме діючі ставки єдиного податку ІІ групи  на сьогодні становлять 16% мінімальної заробітної плати, а у 2022 році вони становитимуть 15%., зменшиться туристичний збір із 1% до 0,2% мінімальної заробітної плати, а також окремі ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки із 1% до 0,5%- 0,3%.

 

Управління економічного розвитку міста міської ради

Інші новини