21o

З ініціативи міського голови Андрія Найди відбулася зустріч підприємців громади з керівництвом Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу

  • 2023.11.10 19:36
    • Актуально
    • Економіка
  • 110

    Розвивати економіку України, а зокрема й Калуської громади, безперечно, важливо.

  Та найпоширеніша проблема на сьогодні – кадровий голод. Це проблемне питання торкнулося як місцевих, так і релокованих підприємств. Причина очевидна – війна. Багато людей стали на захист України, інші – виїхали за кордон. Попри все, важливо знаходити вихід із становища. Тому міський голова Андрій Найда ініціював зустріч підприємців із керівництвом Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу, яка відбулася 10 листопада.

   «Сьогоднішня зустріч відбулася та стала доброю нагодою для підприємців та керівників детальніше ознайомитися зі спеціальностями закладу, поспілкуватися з керівництвом та напрацювати певні механізми для подальшої співпраці», - зазначив міський голова Андрій Найда. Студенти закладу мають змогу навчатися за дуальною формою. Таким чином, якщо об’єднати зусилля, то можна вирішити й проблему підприємств, і забезпечити студентів працевлаштуванням. Тим паче, що підприємства найбільше потребують працівників тих напрямків, за якими навчаються студенти в цьому університеті. Зокрема, - операторів станків з цифровим програмним управлінням, також спеціалістів інженерно-технічного спрямування. «Із власного досвіду знаю, що в цьому університеті добра професійна підготовка, адже колись сам там навчався», - поділився думками міський голова. 

  У підсумку діалогу вирішили: управління економічного розвитку міста сформує кадрові потреби підприємств та передасть інформацію керівництву університету, яке готове до співпраці. Якщо ви підприємець, чи керівник підприємства і зустрілися з такою ж проблемою – браком спеціалістів, зверніться до управління економічного розвитку нашого за номером +380 99 227 35 43.

Інші новини