19o

Заклади культури активно оновлюються!

  • 2023.08.09 11:28
    • Громада
    • Культура
  • 221

Заклади культури у Калуській громаді є не тільки осередком та місцем проведення заходів. З перших днів війни палаци культури та народні доми стали волонтерськими центрами – місцем, де плетуть сітки, збирають допомогу для військовослужбовців. 

Упродовж літнього періоду у закладах культури Калуської громади проводяться ремонтні роботи. Кошти на оновлення приміщень як передбачені в місцевому бюджеті, так і здійснюються й спецкоштом – власними заробленими, зокрема комунальними закладами «ПК «Мінерал»» та «ПК «Юність».

Зокрема, у КЗ «Палац культури «МІНЕРАЛ» триває оновлення фасаду приміщення заробленим спецкоштом – майже 263 тис. гривень та частковий ремонт фойє 2 поверху.

Розпочато поточний ремонт покрівлі даху в Калуській дитячій музичній школі (корпус 2), на це виділено майже 347 тис. грн, на оновлення укриття – майже 25 тис. грн. Ним користуються й учні ліцею №4.

У КЗ «Палац культури «ЮНІСТЬ» здійснено шліфування і покриття сцени глядацької зали, приміщення нового конференц-залу на власні зароблені спецкошти - 26 тис. грн. А також, оновлено фойє 2 поверху за кошти місцевого бюджету, на це виділено майже 50 тис. грн.

У народних домах, зокрема села Копанки, здійснено облаштування відмостки приміщення на загальну суму 130 тис. грн. Тривають підготовчі роботи до ремонту фойє. 

У селі Боднарів здійснюється поточний ремонт трьох кабінетів, які з вересня 2023 використовуватимуться для занять учнів у віддалених класах Голинської ДШМ. На це передбачено 100 тис. грн. Наразі освоєно майже 20 тис. гривень З проведених робіт - залито стяжку, підготовлено стіни для побілки, в найближчому часі у кабінетах буде встановлені двері. Завдяки старості села Олегу Дрогомирецькому отримано меблевий інвентар.

У народному домі селі Сівка-Калуська тривають ремонтні роботи у фойє закладу, заплановано залиття стяжки та встановлення дверей, перегородки для окремого кабінету. На це передбачено з місцевого бюджету 56 тис. грн.

У бібліотеці-філії №12 села Голинь придано та встановлено 6 металопластикових вікон (сума – 25 149 грн).

25 тис. гривень виділено з місцевого бюджету на косметичний ремонт приміщення, в також встановлення нових снігозатримачів, реставрацію стічних ринви у народному домі села Мостище. 

До кінця літа, як зазначили в управління культури, національностей та релігій, у планах - встановити металопластикові вікна у приміщенні Голинської дитячої школи мистецтв, опалення у народному домі с. Тужилів, здійснити поточний ремонт НД села Пійло та даху в с. Копанки й інші важливі справи для комфортного функціонування закладів культури.

Інші новини