8o

Дуже важливі рішення сьогодні ухвалені виконавчим комітетом Калуської міської ради на позачерговому засіданні

  • 2022.09.07 15:49
    • Актуально
    • Громада
  • 414

В першу чергу – затверджено фактичну мережу закладів освіти на 2022-2023 навчальний рік. Це один з базових документів, за яким провадять діяльність освітні заклади. Варто тут зауважити, що в цьому році через відтік дітей (здебільшого – виїзд за кордон) мережа класів у порівнянні з попереднім роком зменшилася на десяток. Відтак, на сьогодні в гімназіях та ліцеях відкрито 399 класів. Якщо робити порівняння за кількістю учнів, то їх чисельність становить 9050 осіб (2021/2022 – 9521).
   Треба відзначити, що 95 відсотків школярів навчатимуться за очною формою навчання. За побажаннями батьків – 436 дітей охоплені іншими формами навчання (дистанційна, сімейна тощо).
   За рішенням виконкому впродовж І семестру навчального року безоплатно харчуватимуть дітей 1-2 класів та учнів з пільгових категорій (до слова – їх значно збільшилось за рахунок ВПО (325 дітей) та дітей учасників бойових дій (483), незалежно від віку. За попередніми розрахунками для бюджету це вартуватиме понад 6,5 млн. грн.
   Вартість харчування дітей в садочках за ухваленим рішенням виконкому цьогоріч становитиме: для ясельних груп – 42 грн., для всіх решти – 54 грн. Частка бюджету становитиме 25 відсотків.
   Звузилась мережа і в Калуській музичній школі (- 5 ставок) та Голинській школі мистецтв (- 1,75 ставки). Плата за навчання зростає дуже несуттєво і залишається найнижчою в області.
Найбільше (на 20 грн) зростає навчання співу, хореографії та гри на найпопулярніших інструментах, зокрема – фортепіано, гітара.
Ще виконком сьогодні ухвалив рішення про одноразові допомоги, зокрема й на встановлення індивідуального опалення в квартирах тих будинків, які відключені від централізованого теплопостачання.

Інші новини