20o

Ліс К. У Калуші висадили молоденькі дерева

  • 2023.11.02 17:04
    • Житлово - комунальне господарство
    • Надзвичайні ситуації
  • 244

 Калушани долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

   Другого листопада на ділянці біля мотокросу у мікрорайоні «Підгірки» висадили дерева. Розраховують, що це може укріпити схил, адже мікрорайон потерпає від підтоплень.

  Акцію організували працівники управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради. До неї долучилися майже чотири десятки учасників. Прибули і мешканці мікрорайону Підгірки. Загалом, насадили кількасот дерев. І це – не тільки червоні дуби. — Червоні дуби – це, справді, інвазійний вид. Його важливо висаджувати із «правильним» сусідством. Ми його обмежили аборигенними видами дерев — каже начальниця дільниці озеленення КП «Калушавтодор» Анна Бігун. — Крім того, ми обирали види дерев, орієнтуючись на витривалість ґрунту. Вони можуть добре затримувати воду. Працівники дільниці озеленення КП «Калушавтодор» запропонували креативну схему висаджування дерев. — Не хотілося банально «розбивати» і саджати дерева рядами. Тому ми запропонували посадити їх таким чином, щоб, коли зросте ліс, згори можна було побачити червону літеру К. За кілька років дерева підростуть, і це доволі цікаво виглядатиме. Особливо, восени, коли клени, контури майбутньої літери, набудуть червоного кольору, — розповідає Анна Бігун. — Поруч часто відбуваються змагання. Тут відпочивають чимало людей. І це можна розвивати: влаштовувати рекреаційні, кемпінгові зони. Цікавий ліс приваблюватиме людей.

   Хотілося запропонувати щось особливе для нашого міста. Розміри літери немалі: 150х200 метрів. Над остаточним формуванням лісу ще працюватимуть фахівці.

   Калушан же просять берегти ліс. Адже, не залежно від віку і навіть різноманіття, це – величезне багатство.

Інші новини