13o

Вітаємо із черговими значними досягненнями калуських спортсменів

  • 2021.11.15 17:00
    • Спорт
    • Гордість нашої громади
  • 484

Калуський важкоатлет Володимир Щавінський здобув «срібло» Кубка України

10-13 листопада в Коломиї пройшов Кубок України з важкої атлетики серед жінок і чоловіків пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака.

На змаганнях, в яких брали участь майже сто найсильніших важкоатлетів з усіх регіонів країни, збірну команду Івано-Франківської області у ваговій категорії до 73 кг представляв вихованець тренера відділення важкої атлетики Калуської ДЮСШ «Сокіл» Ігоря Стечака, майстер спорту України Володимир Щавінський. У першій вправі «ривок» наш земляк вдало виконав всі три спроби, в останній з яких підкорив штангу вагою 123 кг, та за підсумками виступів всіх спортсменів захопив лідерство.

Володимир випереджав свого найближчого конкурента – майстра спорту України Марка Лєванзова з Луганщини на 7 кг. Однак у вправі «поштовх» при останньому підході до штанги вагою 152 кг допустив при її виконанні технічну помилку. Піднявши штангу, він не зумів її зафіксувати над головою і впав на поміст.

В підсумку Володимир Щавінський набрав у сумі двоборства 272 кг (ривок – 123 кг, поштовх – 149 кг), що на 12 кг більше від нормативу МСУ. Та цей результат, на жаль, не дозволив йому стати чемпіоном Кубка України. «Золото» здобув Марк Лєванзов, який у вправі «поштовх» підняв штангу вагою 157 кг і в сумі двоборства набрав 273 кг.

 Юрій Климкович – чемпіон України U13 з важкої атлетики, у Ганни Гац – мала бронзова медаль

 

7-9 листопада в Коломії відбувся чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років, у якому в складі збірної області брали участь двоє вихованців тренера відділення важкої атлетики Калуської ДЮСШ «Сокіл» Ігоря Стечака.

У змаганнях серед дівчат вагової категорії до 45 кг відзначилася Ганна Гац. Калуська важка атлетка здобула малу бронзову медаль у вправі «ривок», піднявши штангу вагою 34 кг. Однак, у вправі «по введенню» вона вдало виконала лише одну спробу із трьох і з результатом 41 кг не потрапила до трійки призерів. Так само не здобула медалі і за сумою двоборства.

А ось Юрій Климкович сповна виправдав сподівання свого викладача.Виступаючи у ваговій категорії до 49 кг, юнак став чемпіоном України з результатом за сумою двоборства 133 кг та здобув ще дві малі золоті медалі за найкращі результати серед усіх важкоатлетів, які досягли у вправах «60 кг» і «повністю» (73). кг. 

Аліна Філіпович – чемпіонка України з вільної боротьби серед дівчат свого віку

 

9-12 листопада в Києві в залі Олімпійського фахового коледжу ім. Івана Піддубного пройшов чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 2005-2007 років народження. Збірну команду Івано-Франківської області представляли на ньому більше одного десятка спортсменів, які в особистому заліку вибороли сім медалей. Зароблені ними та іншими прикарпатськими борцями залікові очки дозволили команді нашої області за підсумками загальнокомандних змагань посісти почесне перше місце й отримати від організаторів чемпіонату України кубок за таке високе спортивне досягнення.

Серед вихованців калуської школи вільної боротьби чемпіонкою України з вільної боротьби стала майстриня спорту України Аліна Філіпович. Ця дівчина, яка займається в Заслуженого тренера України, директора ДЮСШ «Сокіл» Миколи Пукіша та представляє ШВСМ міста Івано-Франківська, посіла перше місце у ваговій категорії до 57 кг, впевнено перемігши у фінальній сутичці за «золото» Марію Мізюрко з Київської області.

Срібну нагороду чемпіонату України здобув калушанин Сергій Михайлишин (вагова категорія 71 кг). А"бронзу" виборов вихованець калуської школи вільної боротьби Дмитро Солоджук. Обоє призерів чемпіонату України — вихованці заслуженого тренера України Юрія Кірілова.

Варто відзначити, що організатори чемпіонату України нагородили всіх його переможців і призерів не лише медалями й грамотами, а й грошовими сертифікатами в розмірі 4 тис. грн за зайняте перше місце та 3 і 2 тис. грн за зайняте відповідно друге і третє місця.

Калушанин Назарій Бедрій став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв

Випускник Університету Короля Данила став чемпіоном Європи з ММА. Назарій Бедрій провів фінальний бій з представником Латвії та виграв з рахунком 2:1.

Змагання такого класу в Україні відбулись вперше

Україна вперше приймала континентальну першість зі змішаних бойових мистецтв і одразу отримала чемпіона,  .

«Назар провів два поєдинки. Першій бій був з представником Чехії. Його закінчив у першому раунді технічним нокаутом. Другий бій провів з представником Азербайджану. Було нелегко, але досвід допоміг перемогти. Завтра фінал з представником Латвії, очікую тільки перемоги! І в Івано-Франківську з’явиться новий чемпіон Європи!».

У фіналі у вагової категорії до 70,3 кг Назарій Бедрій розділеним рішенням суддів переміг латвійця Білола Амбурасулова.

Чемпіонат Європи зі змішаних бойових мистецтв (ММА) проходить у столичному Палаці спорту.

Змішані бойові мистецтва — вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони й нападу в рукопашному бою.

Основу змішаних бойових мистецтв складають класичні види боротьби (греко-римська і вільна боротьба, дзюдо, дзюдзюцу тощо) і класична ударна техніка (бокс та кікбоксинг). На відміну від класичних бойових мистецтв, які у своїй більшості походять із країн Сходу, змішані бойові мистецтва не несуть в собі духовного або релігійного навантаження, віддаючи перевагу спортивно-прикладному аспекту.

В Україні до змішаних єдиноборств належать панкратіон, мікс-файт та фрі-файт. 19 листопада 2004 року Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту офіційно визнало фрі-файт видом спорту.

Найда Настя стала переможницею Кубка України з карате!!!

Інші новини