8o

Досвід Калуської громади щодо промислового розвитку є одним з найкращих в регіоні

  • 2023.07.20 17:08
    • Громада
  • 176

Про це 20 липня наголошували і на Міжвідомчій нараді щодо створення та функціонування індустріальних парків в Івано-Франківській області за участю міського голови Андрія Найди, народних депутатів, керівництва обласної та районних військових адміністрацій, представників бізнесу та керівників підприємств.

Питання створення та функціонування індустріальних парків на тилових територіях під час війни є одним з найважливіших питань. Це можливість для розвитку підприємств, в тому числі і для переміщених з місць бойових дій та забезпечення громадян новими робочими місцями.
На нараді важливою була інформація щодо законодавчого забезпечення індустріальних парків та успішний досвід інших громад, зокрема м. Вінниці та Білої Церкви.

Присутнім презентували всі три проєкти індустріальних парків Калуської громади. Успішно функціонує "Калуш Індастріал ХАБ", на фінальній стадії реєстрації - "Галіція". Розглядається питання щодо індустріального парку "Боднарів".
«Калуський індустріальний парк "Галіція" буде вже 65 загалом по Україні. Очікуємо на розпорядження Уряду щодо включення об'єкту до реєстру», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Андрій Михайлович отримав подяку від керівників підприємств, які розвивають свої потужності в Калуській громаді.
Міський голова зазначив, що й надалі сприятиме розвитку релокованих компаній та активно продовжуватиме роботу в цьому напрямку.
«Зокрема, працюватимемо над завершенням проєктів та залученням іноземних інвестицій для розвитку промисловості в громаді», - наголосив Андрій Найда.

Інші новини