11o

Дві інтерактивні меморіальні дошки відкрили на фасаді ліцею №10. Випускники школи – Роман Стехнович і Костянтин Литвинчук, віддали своє життя за волю та незалежність України

  • 2023.10.09 15:23
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 149

Дві інтерактивні меморіальні дошки відкрили на фасаді ліцею №10. Випускники школи – Роман Стехнович і Костянтин Литвинчук, віддали своє життя за волю та незалежність України.

  «Багато моїх побратимів загинули, але все одно оркам нас не перемогти, бо ми навіть духом сильні». Таким були останні слова Романа Стехновича, 1984 року народження, сержанта 102-ї окремої бригади територіальної оборони. Роман від початку війни служив розвідником-радіотелефоністом розвідувального взводу, і лиш за кілька днів до загибелі став начальником продскладу. Загинув на початку грудня від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання з захисту Батьківщини у районі Гуляйполя. Осиротіла сім’я, без тата залишились двоє маленьких діток.

   Старший сапер 102-ї окремої бригади тероборони Костянтин Литвинчук, 1991 року народження, за кілька днів перед загибеллю дочитав Біблію. Був надзвичайно дужим: коли треба було нести міни в розрахунку, то замість двох брав чотири. Загинув у січні під час виконання бойового завдання на Запоріжжі. Без батька залишилися двоє маленьких діточок.

  Сьогодні пам’ять бійців згадували учителі, рідні, скорботна громада, що зібралася на відкриття інтерактивних меморіальних дощок. Вони – не просто нагадування. Зісканувавши QR-код, можна ознайомитись із матеріалами про життя і боротьбу наших Захисників.

  Герої не вмирають! Герої – серед нас!

Інші новини