7o

Допомога безробітним під час війни: робота Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості щодо виявлення та укомплектування вакансій

  • 2023.02.02 15:41
    • Громада
    • Економіка
  • 258

З початком повномасштабної війни мільйони українців стали безробітними: їхні підприємства були знищені, збанкротували, зник попит на їхню працю або ж довелося евакуюватися у більш безпечні райони, без можливості працювати дистанційно.

   У 2022 році до Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за послугами служби зайнятості звернулось 3079 осіб, з них 1794 осіб отримали статус безробітного. За 2022 рік з категорії ВПО звернулось 164 особи, з них працевлаштовано 99. Загалом людей, які сьогодні не мають роботи, значно більше, але не всі реєструються. 

   Відповідно до затвердженої урядом програми стимулювання працевлаштування ВПО, у м.Калуші 27 роботодавцям виплачено компенсації витрат на оплату праці за працевлаштованих 28 осіб з числа ВПО. Релокованих у нашій громаді понад 20 ПОУ, 10 з них вже працюють. До заявлених ними 34 вакансій, укомплектовано 25. 10 безробітних осіб працевлаштовані після проходження стажування на робочому місці.

А    саме: найбільше - 10 осіб - знайшли роботу на ТОВ «К.Текс». Від 1 до 5 осіб: у ДУ «Державний науково-дослідний і проектний інститут основної хімії», ТОВ «Харківська зовнішньо-торгівельна фірма «Моторімпекс», ТОВ «Інноваційні енергетичні рішення», ТОВ «ВДМ –Ресурс», ТОВ «ЕВОМЕТ», ТОВ «Гараж 7».

Якщо ви шукаєте роботу або працівників, скористайтеся сервісами:

- «Єдиний портал вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua;

- Івано-Франківський обласний центр зайнятості http://surl.li/cbiig);

- Телеграм-канал https://t.me/robota_frankivsk_robota.

   Отримайте консультації із зазначених питань у Калуській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за адресою: б. Незалежності, 1.

Інформацію щодо вакансій можна дізнатись за телефоном: 098-8476977.

Консультації з питань реєстрації, відвідувань за призначеним часом, участі в заходах - 068-4861741.

У Калуші найближчим часом планується проведення спільного заходу «Ярмарок професій», який буде корисним для тих, хто шукає роботу та кому потрібні працівники у різних сферах.

 

 

Інші новини