30o

94 409 600 грн спрямовано торік з бюджету Калуської громади на виконання завдань щодо обороноздатності країни, підтримку родин військовослужбовців

  • 2024.01.18 09:54
    • Громада
    • Економіка
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 137

У 2023 році головним пріорітетом Калуської МТГ була підтримка наших Захисників, родин військовослужбовців та гідне вшанування полеглих Героїв.

  Передбачені цільовими програмами заходи вдалось реалізувати в повному обсязі. Серед найважливішого – придбання і передача військовим частинам необхідного обладнання. Зокрема, 6 автомобілів (один з яких придбано за кошти працівників виконкому Калуської міської ради), FPV-дрони, старлінки, генератори, квадрокоптери, зарядні станції, система РЕБ, автомобільні запчастини та багато іншого. Значна увага протягом року приділялася соціальному захисту наших військових. Це – відшкодування пільг на житлово-комунальні послуги, оздоровлення та харчування їхніх дітей в закладах освіти, безоплатні стоматпослуги, пільгові медикаменти, лікування та харчування наших Захисників у стаціонарах медзакладів тощо. Підтримка сімей загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців – теж була і є прямим обов’язком міської влади. Це – найменше, що можна зробити в пам’ять про полеглих бійців. Варто зазначити, що понад 68% коштів з військового ПДФО, які ще надходили торік до місцевого бюджету, спрямовані, власне, на потреби військовослужбовців, на соціальний захист їхніх сімей, родин Героїв. Цей показник є одним з найкращих в області.

  Докладнішу інформацію можна дізнатися з доданої таблиці. Незважаючи на те, що у 2024 році бюджет громади є досить «скромним», підтримка військових, безумовно, продовжиться.

  Виділятиметься цільова субвенція за запитами військох частин, із ширшим колом адресатів. А на пленарному засіданні чергової сесії Калуської міської ради прийматиметься ще одна програма підтримки воїнів.

Інші новини