22o

Добродія Калуська – 15 років на варті дитячого щастя

  • 2024.06.18 17:25
    • Соціальна сфера
  • 92

Сьогодні, 18 червня, КЗ Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Добродія Калуська" відзначила свій 15-річний ювілей. За цей час Центр став справжньою домівкою для багатьох дітей з особливими потребами, де вони отримують не лише кваліфіковану допомогу, але й відчуття любові, підтримки та розуміння.

Історія Центру розпочалася у 2009 році з мрії подарувати дітям з інвалідністю можливість жити повноцінним життям. Завдяки самовідданій праці команди фахівців, ця мрія стала реальністю.

Сьогодні «Добродія Калуська» пропонує широкий спектр послуг з реабілітації та соціально-педагогічного супроводу для дітей та молоді з різними видами інвалідності. Тут з вихованцями працюють: практичні психологи, соціальні вихователі та їх асистенти, лікар-педіатр, вчителі логопеди та реабілітологи, фахівець з медичного масажу. Директор Центру – Ігор Дидич.

Центр також організовує для дітей цікаві та пізнавальні заходи, що дає їм можливість спілкуватися з однолітками, розвивати свої здібності та таланти.

Заклад став не лише місцем, де діти отримують допомогу, але й справжнім осередком добра та родинного затишку, де їх оточують любов'ю, турботою та розумінням. На сьогодні тут проходять реабілітацію 65 людей – діти та молодь.

У цей ювілейний день у концертній залі відбувся святковий захід. Міський голова Андрій Найда привітав колектив та вихованців із такою визначною подією. Також вручив почесні нагороди 14 працівникам Центру. «Щиро дякуємо всьому колективові за надзвичайно цінну працю, безмежну любов до своєї роботи, турботу про людей, які понад усе потребують підтримки. Ви ті, чиї серця сповнені великої любові. Тож нехай ваші добрі справи повертаються до вас сторицею!» - зазначив Андрій Найда.

Команда «Добродії Калуської» підготувала особливу святкову програму. Насамперед священнослужитель Ігор Пришляк благословили захід. 15 років тому він разом із отцем Федором Морозом освячували Центр у день відкриття. І з Божою допомогою «Добродія Калуська» діє вже 15 років.

Надзвичайно зворушливі вітання для своїх наставників підготували вихованці Центру. Відеовітання «Чому я люблю «Добродію»?» було неймовірним. Пісні, у виконанні вихованців мовою жестів, відлунням лунали у серцях присутніх. Із сольним номером – піснею жестовою мовою виступила Віталіна Вітовська. А чудовим ведучим заходу вперше був Богдан Копанівський, теж вихованець «Добродії». Його співведучою була директорка Калуського міського центру соціальних служб Галина Дидич, яка впродовж усіх 15 років підтримує "Добродію Калуську". Гімн фестивалю «Повір у себе» виконали фахівець соціальної роботи, отець Ярослав Гвоздецький разом із ЗВС «Дует» ПК «Мінерал». Колектив цих юних вокалісток подарував ще багато вокальних номерів усім глядачам.

Привітали колектив центру святковим тортом, теплим словом і батьки перших вихованців, які проходили реабілітацію 15 років тому. А ще всі разом дякували благодійникам та меценатам, які впродовж 15 років підтримують Центр. Завдяки їхній небайдужості діти «Добродії» отримують мотивацію до розвитку, чимало позитивних вражень.

На завершення «Добродію Калуську» з ювілеєм вітали колективи Калуської дитячої музичної школи. І, звичайно, був святковий торт та піца-фест від благодійників.

Щиро бажаємо працівникам та відвідувачам центру міцного здоров’я, Господньої ласки, добра та злагоди. І найголовніше – Перемоги!
Із ювілеєм!

Інші новини