7o

До відома власників земельних часток (паїв) на території Калуської міської територіальної громади!!!

  • 2024.01.16 11:56
    • Земельні відносини
    • Оголошення
  • 256

Статтею 13 Закону  України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», визначено, що у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. 

       Право на земельну частку (пай) засвідчується сертифікатом. Його власник має право володіти та користуватися своїм паєм.

      Варто зауважити, що сертифікат на земельну частку (пай) не є підтвердженням права власності на саму ділянку й не встановлює її меж.

      Саме оформлення у власність земельної частки (паю) передбачає заміну сертифіката про право на таку земельну частку на витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку.

       Така земельна ділянка після оформлення вказаних документів матиме чітко визначені межі в натурі (на місцевості), а власник матиме повне право на володіння, користування та розпорядження своїм майном.

        Враховуючи вищенаведене, наголошуємо усім власникам невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємцям, що не оформили право власності на земельну ділянку (пай), на необхідності здійснити процедуру оформлення права власності на земельні ділянки!

        Для оформлення права власності на земельну ділянку (пай) та отримання витягу з Реєстру речових прав на нерухоме майно, у випадку наявності сертифікату, необхідно здійснити такі дії:

  • звернутися в Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради або до віддалених робочих місць адміністраторів із заявою про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
  • отримавши вказане вище рішення Калуської міської ради, необхідно звернутися до землевпорядної організації та укласти договір на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
  • за результатами складання вказаної вище документації із землеустрою здійснюється реєстрація земельної ділянки в Державному земельному кадастрі (ДЗК) з присвоєнням їй кадастрового номеру.
  • отримавши витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, необхідно звернутися до Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради або до віддалених робочих місць адміністраторів із заявою про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі у власність земельної ділянки.
  • після отримання рішення міської ради про затвердження технічної документації із землеустрою та передачі у власність земельної ділянки звернутися до державного реєстратора сектору державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради для реєстрації права власності на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав.

       

Інші новини