10o

До відома постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції АТО/ООС та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб!

  • 2021.03.24 15:38
    • Соціальна сфера
  • 316

    Постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2021р. № 190 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, а саме: право на отримання послуг із професійної адаптації мають особи  із числа учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, яким установлено один із таких статусів: 

  • учасника бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • учасника війни ;
  • постраждалого учасника Революції Гідності;
  • особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

   Соціальна адаптація вищезазначених осіб  здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до державного стандарту соціальної адаптації, затвердженого Мінсоцполітики.

Професійна адаптація осіб за робітничими професіями здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення адаптації .

Професійна орієнтація осіб здійснюється міськрайонними центрами зайнятості чи іншими установами у порядку, визначеному законодавством.

Особи одночасно мають право на соціальну та професійну адаптацію.

Вищезазначені особи для отримання послуг з професійної адаптації письмово звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою за формою, затвердженою 

  • копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);
  • копія посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із вищезазначених статусів;
  • копія документа (засвідчена підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», відповідно до якої установлено статус).

 За додатковою інформацією просимо звертатись до управління соціального захисту населення Калуської міської ради , що знаходиться по вул. Євшана, 9 , м.Калуш,  кабінет № 112 або за  телефоном (03472) 6-05-66.

Інші новини