7o

До відома осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення!

  • 2021.02.12 13:47
    • Соціальна сфера
  • 1244

Повідомляємо, що  Постановою Кабінету Міністрів України від 14.08.2019р. №806 внесено зміни до Постанови Кабінету  Міністрів України  від 05.04.2012р №321 “ Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів ”.

Відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321(далі - Порядку) із змінами від 14.08.2019 року до технічних та інших засобів реабілітації, за які за бажанням особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або їх законних представників виплачується компенсація, належать:

- допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;

- спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією;

- протези молочної залози, ліфи для кріплення протезів молочної залози, в тому числі спеціальні ліфи для занять фізичною культурою і плаванням (купальник), ортези на верхні кінцівки, зокрема компресійні рукави;

- друге крісло колісне.

Виплата компенсації здійснюється на підставі фіскального чека, який підтверджує придбання  спеціальних засобів для орієнтування, спілкування та обміну інформацією, а саме: годинника на вибір механічного або електронного,мобільного телефону диктофону, допоміжних засобів для особистої рухомості, переміщення та підйому, а саме: палиці, милиці пахвові або ліктьові) та придбання  другого крісла колісного на підставі фіскального чека, який підтверджує придбання виробу у підприємства, що відповідає кваліфікаційним вимогам.

Відповідно до п.7 цього Порядку особам з інвалідністю  по слуху,  законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання мобільного телефона  (з функцією відеоспілкування).

Підставою для виплати компенсації  особам з інвалідністю по слуху та дітям з інвалідністю по слуху за мобільний телефон (з функцією відеоспілкування) є висновок відповідно  МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху, та фіскальний чек, що підтверджує придбання виробу.

Особи з інвалідністю по слуху, законні представники дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років можуть придбати планшет замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування) із строком п’ять років, на який видано виріб. В разі придбання планшету замість мобільного телефона  (з функцією відеоспілкування), відшкодовується вартість планшета в межах граничної ціни на мобільний телефон (з функцією відеоспілкування).

Відповідно до п.8 вищезазначеного Порядку особам з інвалідністю I та II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від 14 років виплачується компенсація за придбання годинника (електронного – дітям від шести років), мобільного телефону (дітям від семи років).

Також особам з інвалідністю 1 групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по  зору віком від шести років виплачується компенсація за придбання палиці тактильної.

Підставою для виплати компенсації  особам з інвалідністю по зору та законним представникам дітей  з інвалідністю по зору зазначеним у цьому пункті є висновок відповідно  МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по зору, та фіскальний чек, що підтверджує придбання виробу.

Оригінал фіскального чека для виплати компенсації передається особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками до органу соціального захисту населення не пізніше шести місяців з  дати, зазначеної в фіскальному чеку.

Окрім того повідомляємо, що  особам з інвалідністю I та II групи по зору та законним представники дітей з інвалідністю по зору віком від семи років, які надали фіскальний чек, що підтверджує придбання аудіоплеєра замість мобільного телефона, відшкодовується вартість аудіоплеєра в межах граничної ціни на мобільний телефон із строком на п’ять років, на який видано виріб.

В разі самостійного  придбання спеціальних засобів для спілкування та обміну інформацією, допоміжних засобів для особистої рухомості, переміщення та підйому  особі з інвалідністю, законному представнику особи з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення потрібно із фіскальним чеком звернутись до управління соціального захисту населення Калуської міської ради за адресою м. Калуш вул. Євшана,9 (каб 112.)  для написання заяви щодо виплати такої компенсації.

 

                                                                                                                                                               Управління соціального захисту

населення Калуської міської ради

 

 

Інші новини