3o

До відома осіб з інвалідністю!

  • 2022.01.20 16:38
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 368

Повідомляємо, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012р №321 “Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів ” (зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р №121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» запроваджено функціонування електронного кабінету особи з інвалідністю.

Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує зручний оперативний спосіб подачі документів для забезпечення їх технічними та іншими засобами реабілітації ( далі  ТЗР) онлайн, за наступним посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua, або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням Електрониий кабінет особи з інвалідністю» у розділі «Е-Сервіси».

Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує:

- доступ громадянам до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом (далі- КЕП);

- особам, зареєстрованим в ЦБІ, можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріпленні сканованих копій документів та підписання заяв КЕП;

- особам, які відсутні в ЦБІ, можливість подачі заявки на первинну реєстрацію в ЦБІ із заповненням стандартної форми реєстрації, прикріпленням сканованих копій необхідних документів та підписом документів КЕП;

- можливість надсилання особам з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР та пакету документів;

- доступ до інтерактивного каталогу ТЗР з розширеними фільтрами, виробників ТЗР, надавачів соціальних послуг;

- можливість надсилання інформаційних повідомлень з ЦБІ на електронну скриньку при виникненні подій, про які необхідно повідомити особу з інвалідністю;

- проведення опитування осіб з інвалідністю щодо стану забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та оцінки якості наданих послуг.

Якщо Ви не зареєстровані в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ), Ви можете подати заяву про первинну реєстрацію в ЦБІ – пункт головного меню Електронного кабінету особи з інвалідністю «Заява про первинну реєстрацію в ЦБІ»

Ознайомитись з інструкцією користувача електронного кабінету особи за навчальним відео можна за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/20999.html.

Додатково зазначаємо, що з порядком дій  щодо забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР можна ознайомитися на офійному веб сайті Мінсоцполітики  у розділі «Інвалідність», підрозділі «Забезпечення  технічними та іншими засобами реабілітації» де розміщено інформаційні  матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР, зокрема, за посиланнями https://www.msp.gov.content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom, https://www.msp.gov.ua/news/19917.html .

За більш детальною інформацією Ви можете звертатись до управління соціального захисту населення Калуської міської ради за адресою: м. Калуш, вул. Євшана,9 каб. 111.Консультацію можна отримати за телефоном: 0347260566.

 

 

                                                                                          Управління соціального захисту    

   населення Калуської міської ради

 

Інші новини